ΥΔΡΟΕΝΖΥΜΑΤΙΚΗ ΕΚΧΥΛΙΣΗ – EIE ADAMAH
Όταν λέμε ότι η υγεία προέρχεται από τα φυτά, εννοούμε ότι τα φυτά περιέχουν πολλές φυτικές ουσίες που είναι ευεργετικές για τους ανθρώπινους οργανισμούς.

Τα φυτά κατά την διάρκεια της εξέλιξης τους, ανέπτυξαν μηχανισμούς άμυνας στον κακό καιρό, τη ρύπανση, τα βλαβερά έντομα και τους μικροοργανισμούς, τον καυτό ήλιο ή την έλλειψη νερού, επειδή δεν μπορούν να ξεφύγουν από το περιβάλλον τους (όπως θα συνέβαινε σε ένα ζώο).

Έτσι αναγκάζονται από μόνα τους να προσαρμόζονται στο περιβάλλον για να εξασφαλίσουν την ύπαρξη τους. Για το λόγο αυτό περιέχουν ουσίες με ευεργετικές ιδιότητες (που αναπτύχθηκαν σε μια μακρά διαδικασία αυτοάμυνας), που είναι γνωστές και χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα. Ωστόσο, αυτές οι ουσίες βρίσκονται συχνά στα κυτταρικά τοιχώματα του φυτού και η πλήρης εξαγωγή τους με παραδοσιακές μεθόδους ήταν ανέκαθεν αδύνατον να συμβεί.

Σήμερα, χάρη στην τεχνική της Υδροενζυματικής Εκχύλισης (“EIE” από τον ιταλικό όρο Estrazione Idro-Enzimatica), μια παγκόσμια καινοτομία που χρησιμοποιεί η ADAMAH βασιζόμενη σε εικοσαετή έρευνα του Πανεπιστημίου της Μπολόνια (Ιταλία), χρησιμοποιώντας μια ολόκληρη σειρά διαδοχικών ενζυμικών διεργασιών (φυτικά ένζυμα), μπορούμε να στοχεύσουμε, σε μοριακό επίπεδο, τις μακροδομές που πρέπει να διασπαστούν από το τοίχωμα του φυτού, συμπεριλαμβανομένων των πολυσακχαριτών και των πρωτεϊνών έτσι ώστε να εκχυλιστεί ολόκληρο το φυτοσύμπλεγμα.

Το Φυτοσύμπλεγμα, δηλαδή ολόκληρο το φυτό, είναι ένα σύνολο που περιλαμβάνει τα δραστικά μόρια του φυτού, μαζί με άλλα πρόσθετα μόρια που τα προστατεύουν από την οξείδωση αλλά και τα ενεργοποιούν αυξάνοντας την ευεργετική απόδοση τους. Συγκριτικά με άλλους μεθόδους που εστιάζουν μόνο στην εκχύλιση των δραστικών συστατικών του φυτού η υδροενζυματική εκχύλιση ολόκληρου του φυτοσυμπλέγματος παρουσιάζει θαυμάσια πλεονεκτήματα.

Το εκπληκτικό αποτέλεσμα είναι ένα εκχύλισμα που περιέχει το 100% των φυτοχημικών ουσιών σε μορφή που είναι απόλυτα βιοδιαθέσιμη για τον οργανισμό καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των μορίων στο τελικό διάλυμα έχει εξαιρετικά μικρό μέγεθος – νανομόρια – (μέγεθος που δεν έχει επιτευχθεί με καμία άλλη μέθοδο εκχύλισης) και βρίσκεται στην ελεύθερη μορφή του. Συνεπώς η απορρόφηση τους από τον οργανισμό ξεκινάει ήδη από το στόμα καθώς διεισδύει άμεσα στην αιματική κυκλοφορία και συνεχίζεται σε ολόκληρο το μήκος του πεπτικού σωλήνα. Τα ένζυμα στον ανθρώπινο οργανισμό είναι με δυσκολία αρκετά, αλλάζουν από άτομο σε άτομο και δρούν αργά ώρες μετά την πέψη. Επειδή το φυτό, μέσα στο τελικό υδροεμζυματικό εκχύλισμα, έχει στην ουσία «προπεφθεί» από τα φυτικά ένζυμα, είναι απόλυτα έτοιμο να χρησιμοποιηθεί από τον ανθρώπινο οργανισμό ανεξάρτητα από την διαθεσιμότητα ενζύμων του κάθε ατόμου που θα βοηθήσουν στην απορρόφηση του. Συνεπώς όλοι οι άνθρωποι ανεξαιρέτως μπορούν να απορροφήσουν όλα τα ευεργετικά συστατικά του φυτού μέσα στα πρώτα λεπτά της λήψης του!
Επειδή η μέθοδος εκχύλισης λαμβάνει χώρα  αποκλειστικά σε νερό, χωρίς την χρήση η παραγωγή αλκοόλης και άλλων επικίνδυνων διαλυτών, χωρίς χρωστικές, τεχνητά αρώματα και ζάχαρη, αποκτούμε τελικά προϊόντα που είναι απόλυτα ασφαλή τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για το περιβάλλον, χωρίς παρενέργειες.
Ετσι η ομάδα της ADAMAH, που αποτελείται από επαγγελματίες υγείας και ερευνητές με στόχο την βελτίωση της υγείας και της ευεξίας των ανθρώπων, κατόρθωσε να δημιουργήσει μοναδικά και επαναστατικά συμπληρώματα διατροφής από μια μεγάλη γκάμα φυτών. Χρησιμοποίησε στα εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Μπολόνια (Ιταλία) την επαναστατική βιοτεχνολογία εξαγωγής η οποία κάνει το 100% των φυτοχημικών ουσιών πλήρως διαθέσιμων στον ανθρώπινο οργανισμό: ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που δεν έχει  επιτευχθεί ποτέ στο παρελθόν!
0%
αλκοόλ – χρωστικές – πρόσθετη ζάχαρη – αρωματικές ουσίες